Vilka vi är

VILKA ÄR VI?

Rapport från Fagerstagruppens telefonmöten


Eftersom flera av våra deltagare i Fagerstagruppen kände sig rädda att gå på mötena under pandemin så kom vi på idén med telefonmöten. Vi som fortfarande ville träffas live blev för få så då valde vi att helt gå över till telefon.


Vi hittade ett gratisnummer för telefonkonferenser som vi använder oss av där man slår ett 031- nummer följt av en kod för att kopplas till mötet.


Mötespamfletten, "bara för idag" och "för dig som är ny" finns att hämta på vår facebooksida och på hemsidan.
Vi har varit alltifrån 2-8 personer men vi är vanligtvis runt 4 st. Vi vill gärna bli fler så klart, många nykomlingar har prövat men inte kommit tillbaks tyvärr.


Vi bestämmer från gång till gång vem som ska hålla i mötet, men checkar av så att det är någon som ringer in kommande vecka för att ta hand om eventuella nykomlingar. Det har inte alltid fungerat men för det mesta. Vi hjälpa åt att läsa de texter vi använder oss av, t ex dagens text ur boken "idag", tematext, löften, steg, verktyg, traditioner, "bara för idag".


Vi tycker att vi har förenklat så mycket det går. Vi kör varannan vecka temamöte då vi läser en av foldrarna (ibland hela, ibland delar av den) och varannan vecka läser vi lite ur månadens steg.


I Fagerstagruppen har vi alltid haft en tidhållare. Vi delar upp de första 20 minuterna (efter inledande texter) på antalet deltagare. Första rundan pratar vi om hur vi mår och vad som känns viktigast just nu och därefter läser vi ur tema/text och delar upp resterande tid på antalet deltagare. De sista fem minuterna använder vi till avslutning och någon av texterna. (löften, verktyg, "bara för idag" mm)


Då vi har haft praktiskt möte har vi startat en halvtimme innan ordinarie möte och hållit på tills mötet börjar. Vi har informerat om det på facebooksidan och pratat ihop oss om det ett par möten innan. 


Vi vill ha fler med i gruppen så besök oss gärna och tala om att vi finns.


Från och med den 7 oktober 2021 är Fagerstagruppens telefonmöte vilande på grund av för få deltagare.
Behöver du EA?


  • Är du ofta sömnlös?
  • Är du rädd för människor?
  • Har du skuldkänslor för det förflutna eller nuet?
  • Är du deprimerad?
  • Har du någonsin haft självmordstankar?
  • Tycker du ofta synd om dig själv?
  • Verkar livet meningslöst för dig?
  • Lider du av ångest eller panik?
  • Förlorar du lätt kontrollen över ditt humör?
  • Tycker du att du är ett enda stort misslyckande/hopplöst fall?


Om du svarade ja på flera av dessa frågor kan Emotions Anonymous vara något för dig. Oavsett din bakgrund då du ger dig in i detta program kan du växa och mogna till höjder du aldrig trodde var möjliga att nå. Vi inom Emotions Anonymous som i det förflutna svarade ja på de flesta av dessa frågor har inget tvivel om att tolvstegsprogrammet fungerar. Det enda vi begär är att du tror oss på vårt ord.Hör en EA-medlem berätta

(Av anonymitetsskäl används inte hans riktiga namn)

Lars berättar om vad EA har betytt för honom

Emotions Anonymous Sverige Servicegrupp


Den här webbsajten skapades 2017 och drivs av Emotions Anonymous Sverige Servicegrupp (EASS). EASS bildades 1995 med syfte att hjälpa de olika EA-grupperna i Sverige med deras arbete att föra ut budskapet om att EA finns och vad EA-programmet kan göra för människor med känslomässiga problem.


Emotions Anonymous grundades 1971 i Minnesota i USA. Vi i EASS har ägnat mycket tid åt att översätta amerikansk EA-litteratur till svenska. Efter godkännande från EA International trycker vi och säljer våra översättningar till de svenska EA-grupperna och till andra intresserade. Under rubriken ”BESTÄLLA LITTERATUR” finner du en omfattande litteraturlista med många läsvärda alster, som du kan beställa av oss.


Vår förhoppning är att den här webbsajten ska hjälpa till att sprida information om EA till människor som ännu inte vet om att EA existerar eller vad vi gör.


Medlemmar i EA ska kunna vara anonyma men EA som sådant ska inte vara anonymt för vilken nytta kan EA göra för andra om ingen vet om att vi finns?


Om du vill komma i kontakt med oss i EASS får du gärna skriva till mejladressen längst ner på sidorna. 


Du kan också kontakta någon av de aktiva EA-grupperna. Uppgifter om mötestider, adresser,  kontaktpersoner och deras telefonnummer hittar du under rubriken ”MÖTEN”. 


Välkommen i gemenskapen!Hälsning från EA-gruppen i Fagersta


Fagerstagruppen har funnits sedan april 2020 och vi har träffats i Brukskyrkan, Fagersta i samma lokaler som AA, NA och RCA. Då det är många 12-stegsmöten så fick vi ta tiden 19.30-21 på fredagskvällar. Fram till i höstas var intresset stort och vi var mellan 10 och 20 deltagare som sågs. Vi startade också ett telefonmöte onsdagar 19-20 där vi varit 3-7 deltagare sedan dess. 


Pga förändrade restriktioner kring pandemin (?) så minskade deltagandet på livemötena och då vi fick svårare att få någon att öppna lokalen valde vi att pausa livemötena tills vidare och gå över till två telefonmöten i veckan, även fredagar 19.30-20.30. Varannan vecka har vi temamöte och varannan vecka månadens steg.


Sedan denna hälsning skrevs har telefonmötet på fredagar stängt och onsdagsmötet är vilande tillsvidare.


Hälsning från EA-gruppen i Umeå


Vår verksamhet har funnits i många år. Vi håller till i en lokal som Föräldraföreningen mot narkotika, Fmn har fått av Umeå Kommun. Den är fräsch och ligger centralt. Där finns även Al-anon. Tidigare hade vi måndagskvällar men hamnade på söndagar då Fmn utökade sina aktiviteter. Det har inneburit lite mindre tillströmning till mötena. Vi ser oss om efter annan lokal där vi kan återgå till en vardagskväll.


Vi är oftast mellan två och fem personer på mötena. Numer är jag Dugald den som är kontaktperson och ofta håller i mötena men uppmuntrar andra att leda. Vi varierar mellan Teman och Steg som inledning till våra rundor.


Umeå är en studentstad och det ser vi på mötena men där är även "vanliga" Umebor. Vi är både unga och äldre, både män och kvinnor men mest kvinnor. Jag uppfattar att våra möten och rundor röner uppskattning av deltagarna och flertalet kommer regelbundet.


Allt gott från Umeå ;"-)

Karta över EA-grupper världen över på EA:s internationella servicecenter i St. Paul, USA. Kartan är fotograferad i september 2015 och var inte helt uppdaterad.